Φασόης Euronics - Ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικά είδη στην Ηλιούπολη

Φασόης Euronics στην Ηλιούπολη

...οι δικοί σας άνθρωποι

 • 22-8-16-LG-A.jpg
 • AddWash_28-6-2016.jpg
 • Samsung_QLED2_28-6-18.jpg
Decrease font size  Default font size  Increase font size 

Στις τιμές περιλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς σε όλη την Αττική!

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Φασόης Euronics, με τους συνεργάτες μας αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στον χώρο σας. Το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί στη στέγη, το δώμα ή τα στέγαστρα των βεράντων του κτηρίου σας.

Φωτοβολταϊκά στις στέγες

Η Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ε.Ε. χρηματοδοτεί από το 2009 την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων μικρής ισχύος, μέχρι 10KW στις στέγες σπιτιών. Η χρηματοδότηση γίνεται με τη μορφή ενίσχυσης της τιμής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε η απόσβεση να πραγματοποιείται συντομότερα, έχοντας αργότερα ένα ικανοποιητικό κέρδος για τις υπηρεσίες που παρέχει στο δίκτυο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να παράγει ενέργεια, τοποθετώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην στέγη του κτηρίου του, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των παραγόμενων ρύπων και ταυτόχρονα να κερδίζει ένα επιπλέον εισόδημα.

Το πρόγραμμα "ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ" αφορά οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη, το δώμα ή τα στέγαστρα των βεράντων, ισχύος μέχρι 10 κιλοβάτ (10kWp).

Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής :

 • το πρόγραμμα αφορά οικιακούς καταναλωτές ή μικρές επιχειρήσεις
 • η τοποθέτηση των συστημάτων γίνεται στη στέγη, το δώμα ή τα στέγαστρα βεραντών του κτηρίου
 • η ενέργεια που παράγεται πωλέιται στη ΔΕΗ με σύμβαση 25ετίας
 • η τιμή πώλησης είναι "fixed", δηλαδή σταθερή, στα 0,55 ευρώ / kWh για 25 έτη, για συμβάσεις που υπογράφονται έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
 • δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος
 • τα έσοδα δεν φορολογούνται
 • δεν απαιτείται ίδρυση εταιρείας ή άνοιγμα βιβλίων
 • τα έσοδα από την πώληση αποσβένουν την αρχική επένδυση εντός των πρώτων πέντε ή έξι ετών, αναλόγως της επένδυσης.

Απαιτείται η πλήρης κυριότητα του χώρου εγκατάστασης και λογαριασμού ΔΕΗ στο όνομα του ενδιαφερόμενου, καθώς και ομόφωνη παραχώρηση χρήσης του χώρου εγκατάστασης απο τους ιδιοκτήτες, για τις πολυκατοικίες με κοινόχρηστη ταράτσα.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι απλά στην τοποθέτηση, δεν παράγουν θερμότητα, είναι απολύτως αθόρυβα, δεν χρειάζονται συντήρηση πέραν του καθαρισμού και έχουν εγγυημένη απόδοση 25 ετών. Το μόνο που χρειάζεστε για την τοποθέτησή τους είναι χώρος χωρίς σκιά με νότιο προσανατολισμό, για μέγιστη απόδοση του συστήματος. Ο χώρος ανά 1kWp s;yστημα που απαιτείται είναι κατά μέσο όρο 13τ.μ.

Από οικολογικής πλευράς, η ηλιακή ενέργεια εντάσσεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά, επομένως, συμμετέχουν στην καθαρή ενεργειακή παραγωγή. Κάθε τέτοιο σύστημα 1 kWp υπολογίζεται ότι αποτρέπει την παραγωγή 1,3 τόνου διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ως απόρροια της θερμικής ηλεκτροπαραγωγής, ποσότητα που χρειάζεται δύο στρέμματα δασικής έκτασης για να απορροφηθεί.

Κόστος και Απόσβεση

Το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται ανάλογα με την ισχύ του συστήματος. Σε γενικές γραμμές ανά 1kW ισχύος, το κόστος ανέρχεται σε 4.000 - 5.000 ευρώ, του εξοπλισμού, της μεταφοράς και της τοποθέτησης συμπεριλαμβανομένων.

Με βάση τη σύμβαση την οποία υπογράφουμε με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία είναι 25ετούς διάρκειας, για κάθε 1kWh (ενέργεια 1 κιλοβατώρας) που θα παράγουμε, θα αμειβόμαστε με 0,55 ευρώ.

Αν υπολογίσουμε ότι ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 1kWatt παράγει ετησίως 1150 - 1450 kWh, ανάλογα με την ηλιοφάεια της περιοχής και την κλίση της στέγης, τότε τα έσοδα φθάνουν μέχρι 800 ευρώ ετησίως και, αναλόγως, σε σύστημα ισχύος 10kWatt μέχρι 8.000 ευρώ ετησίως.

Το κόστος εγκατάστασης είναι εγγυημένο από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του συστήματος και το κεφάλαιο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί, μερικώς ή ολικώς (σε ποσοστό έως και 100%), μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Η απόσβεση του συστήματος, σε γενικές γραμμές, επιτυγχάνεται σε διάρκεια 5-6 ετών, αφήνοντας στον καταναλωτή ένα περιθώριο 19-20 ετών κερδοφόρας παραγωγής.